29 June 2015

Tribina LK: Veliki fantastičarski kviz!

Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" je svoju radnu sezonu uobičajeno završilo SF kvizom. Lepo vreme nije baš privuklo veliki broj takmičara - svega desetak, ali je bilo interesantno videti sa čime će sve morati da se suoče oni koji su odlučili da "izađu na megdan".

Pre svega, tu je bio žiri u sastavu Pavle Knežević, Žarko Milićević i Miloš Cvetković.

Ziri sa kviza 2015

A onda su tu bila i pitanja uz veliki doprinos Pavla Zelića, prošlogodišnjeg pobednika koji nije imao prava učestvovanja. Stoga su kandidati za titulu ovogodišnjeg pobednika morali da odgovaraju i na sledeća pitanja:

- Čija priča otvara Emitor 487, koji možete kupiti sad i ovde za samo 300 dinara, čak i za vreme kviza? (što se može videti na fotografiji sa žirijom)

- Nedavno preminuli legendarni glumac Vlastimir Đuza Stojiljković nije davao glas kojim od sledećih čuvenih crtanih junaka:
a) Optimus Prajmu
b) Ninžda kornjačama - Rafaelu i Leonardu
c) Patak Dača
d) Ninžda kornjačama - Donatelu i Mikelanđelu

- U hm, megapopularnoj seriji Selo gori a baba se češlja Radoša Bajića, koje moći poseduje junak poznat kao "sin Dragan" (paziti na akcenat prilikom izgovaranja)
a) telepatiju i nekromantiju
b) telekinezu i upravljanje vremenom
c) brzo zalečivanje i skelet ojačan adamantijumom
d) brzo muze i smrt je za žene

Na kraju prvog dela troje najuspešnijih (po bodovima) bili su: Miloš Petrik, Sonja Vuković i Andrej Bjelaković. Oni su ušli u finale gde su prvo pogađali filmove na osnovu fotografija, a potom su imali sličan zadatak samo sa insertima.

Detalj sa kviza 2015

Konačno, pobedu je zabeležio Miloš Petrik, koji zato sledeće godine neće moći da se takmiči, već će biti u obavezi da pripremi pitanja!

Tokom naredna dva meseca aktivnosti LK se svode na druženje u kafani, a redovan program u Domu omladine je od početka septembra – kada će se prvo održati Godišnja skupština.

No comments:

Post a Comment